1 oktober 2023 - 7 januari 2024

Goodbye to Love: Conversation of all those whose lips are sealed

Met het hartverwarmende werk van Hyesoo Park (1974, Korea), Jinju Lee (1980, Korea) en james Webb (1975, Zuid-Afrika).

Hyesoo Park, een Koreaanse kunstenaar, onderzoekt de spanning die Koreanen voelen tussen de druk om carrière te maken en het hebben van een bevredigend persoonlijk leven. De tentoonstelling toont  Our Joyful Young Days (2022) waarin gepensioneerde fabrieksarbeiders geïnterviewt worden over hun eerste liefdes. Voor Marres bereidt Hyesoo Park een nieuw installatiewerk voor dat bestaat uit liefdesverhalen uit Limburg. 

Jinju Lee gebruikt diepgaande observa­ties over het leven en onze realiteit om gedetailleerde beelden te creëren van geheugen­fragmenten of alle­daagse voorwerpen die een symbolische betekenis hebben. Met technieken uit de oosterse schilderkunst ontstaan intense, vreemd aanvoelende scènes die toch geworteld zijn in de echte wereld. Haar werken bevatten ingekapselde herinneringen, drijvende eilanden en introverte landschappen met eenzame figuren die zowel aangrijpend als verontrustend zijn. 

James Webb staat bekend om zijn locatie­gebonden interventies en installaties., waarbij hij geluid, gevonden voorwerpen en tekst gebruikt en verwijst naar literatuur, film en minimalistische tradities. Hij creëert nieuwe spanningsruimtes door objecten, technieken en vormen buiten hun oorspronkelijke context te plaatsen en ze in diverse omgevingen te introduceren. Deze ruimtes verbinden zijn academische achter­grond in religie, theater en ­reclame, en bieden poëtische onderzoeken naar de economieën van geloof en de dynamiek van communicatie in onze hedendaagse wereld.

Marres is op maandag gesloten.

Extra informatie

Begindatum en tijd
1 oktober 2023 om 12:00 uur
Einddatum en tijd
7 januari 2024 om 22:00 uur
Locatie
Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
Entree
Regulier: € 10,00 ; 65+ / Studenten / CJP: € 5,00 ; Kinderen tot 18 jaar, Studenten Maastricht Institute of Arts, Jan Van Eyck / Toneelacademie, Museumkaart (verkrijgbaar bij Marres), ICOM, vriend van Marres: GRATIS
Meer informatie
https://marres.org/
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.