31 oktober 2022

One Day Medical MBA voor medisch specialisten

In de gezondheidszorg is “the professional in the lead” een goed uitgangspunt. Echter, de organisatie van de zorg is de laatste decennia steeds complexer geworden. Hierdoor zal een arts, naast zijn of haar medisch inhoudelijke kennis, organisatorische kwaliteiten en vaardigheden steeds harder nodig hebben. Dergelijke kennis zal verworven dienen te worden. De One Day Medical MBA is een initiatief om gedegen kennis van organisatie bij artsen op te bouwen.

Tijdens de One Day Medical MBA wordt er interactief onderwijs gegeven met behulp van de Case Method. Deze vorm van onderwijs is overgenomen van Harvard Business School, INSEAD en Kellog School of Management. Medisch leiderschap is essentieel voor elke arts: daarmee neem en toon je verantwoordelijkheid over het volledige zorgproces voor en rondom de patiënt. Het is hiervoor van belang inzicht te krijgen in leiderschapsstijlen en de processen die zich afspelen binnen teams. Tijdens de workshops worden er herkenbare paralellen getrokken met ons dagelijks werk als artsen. Naast de “soft skills” van organisatie en management wordt er ook ingegaan op de “hard skills” zoals het interpreteren van een jaarrekening en de financiering van de zorg.  

De One Day Medical MBA zorgt ervoor dat specialisten in interactieve workshops kennis krijgen van basis aspecten in management en organisatie die essentieel zijn voor elke specialist. 

Extra informatie

Begindatum en tijd
31 oktober 2022 om 07:30 uur
Einddatum en tijd
31 oktober 2022 om 17:00 uur
Locatie
Rosarium Amsterdam (nabij RAI)
Entree
Max. 60 personen: inschrijven kan tot uiterlijk 30 september a.s.
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.