9 maart - 28 mei 2023

Táctica Sintáctica - tentoonstelling

De tentoonstelling Táctica Sintáctica gaat tegen de regels van het museum in om het lichaam de ruimte te geven. De kunstwerken staan verspreid over de ruimtes, sommige gedeeltelijk verborgen, andere kunnen alleen worden bekeken als bezoekers bereid zijn te hurken, te klimmen of te knielen.

De kunstenaar Diego Bianchi grijpt elke gelegenheid aan om de bezoekers wakker te schudden, te verrassen en aan te raken. Voor deze tentoonstelling transformeert hij samen met de dichter en curator Mariano Mayer een selectie kunstwerken uit de Museo CA2M Collection en de ARCO Foundation Collection (Spanje). De selectie bevat werken van David Hockney, Julia Spínola, Bruce Talamon, Dan Flavin, Dora García, Jimmie Durham, Günther Förg, Joachim Koester en vele anderen.

Ze voegen eigen werk van Bianchi toe en passen het geheel in een nieuwe strategie (táctica) van het loslaten (sintáctica). Door de werken in de collectie in een nieuw kader te zetten ontregelen ze ook de identiteit en sensualiteit van de lichamen eromheen. Táctica Sintáctica zet zo aan tot beweging en spel en genereert oneindig veel nieuwe perspectieven. De radicale vraag is: Wat voor beweging en identiteiten liggen verborgen en worden weerspiegeld in kunsttentoonstellingen? En wat wil het lichaam zelf?

Extra informatie

Begindatum en tijd
9 maart 2023 om 12:00 uur
Einddatum en tijd
28 mei 2023 om 17:00 uur
Locatie
Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur
Entree
Regulier € 10,00 ; 65+ / Studenten /CJP € 5,00 ; Studenten Maastricht Institute of Arts / Jan Van Eyck / ICOM GRATIS ; Vriend van Marres / Kinderen tot 18 jaar GRATIS ; Museumkaart GRATIS (verkrijgbaar bij Marres)
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.