6 oktober 2023

Universiteit van Nederland Live

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. In Wetenschap voor iedereen worden live theatercolleges gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.

De colleges en experimenten gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis.

Over de wetenschappers

  • Jacob Voorthuis
    Jacob Voorthuis is kunsthistoricus en filosoof, Associate Professor of Philosophy in Architecture / Director of Studies Bachelor Program AUBS aan de TU Eindhoven. Zijn theatercollege gaat over het moeilijke van lelijkheid; gebouwen en het vormen van een mening.
  • Matyas Bittenbinder
    Matyas Bittenbinder, bioloog en gif-onderzoeker bij Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit van Amsterdam, over waarom het dodelijkste gif niet gevaarlijk is, en zelfs als medicijn zou kunnen fungeren.
  • Sophie van der Vlugt
    Sophie van der Vlugt, moleculaire biologe aan de Wageningen Universiteit over het DNA XY, twee nieuwe letters in het alfabet van het leven.

Extra informatie

Begindatum en tijd
6 oktober 2023 om 20:30 uur
Einddatum en tijd
6 oktober 2023 om 21:45 uur
Locatie
Parktheater
Entree
€ 23,50
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.