1 mei - 7 oktober 2018

(Verkoop)expositie met dank aan Charles Eyck

Na Jacques Vonk en Frans Timmermans is Charles Eyck de derde kunstenaar uit het Geuldal die in Burgemeester Quicx, Coffee & More zal exposeren. Deze unieke (verkoop)expositie uit de privécollectie van Roeland van Thiel uit 's-Hertogenbosch vormt het sluitstuk van een bijzonder drieluik. Circa honderd werken zijn te bezichtigen.

Meester van het Ravensbosch

charles eyck

Charles Eyck geboren in 1897 in Meerssen. Hij was het vijfde kind uit een gezin van 14 kinderen. Toen hij 11 jaar was, werd hij getroffen door roodvonk en tyfus, waardoor hij doofstom werd. De basis van zijn creatieve loopbaan begint in de aardewerkfabriek Ceramique in Maastricht, hij gaat hier op 14-jarige leeftijd werken als decorateur van koppen en schotels. Na de Eerste Wereldoorlog gaat hij studeren op de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn afstudeerwerk, het schilderwerk “De Verloren Zoon” wordt onderscheiden met de “Prix de Rome”.

Na vele omzwervingen in binnen- en buitenland keert hij in 1938 samen met zijn vrouw, de Zweedse schilderes Karin Meyer en hun kinderen Anne-Margit en Ragner, terug in het Geuldal en vestigt zich in de Ravensbosch in Schimmert. Hier blijft hij tot aan zijn dood in 1983 wonen en werken. Hij was een creatief persoon, die naast tekenaar en schilder ook glazenier, beeldhouwer en bouwmeester was.

Extra informatie

Begindatum en tijd
1 mei 2018 om 10:14 uur
Einddatum en tijd
7 oktober 2018 om 20:00 uur
Locatie
Burgemeester Quicx, Coffee & More
Entree
De (verkoop)expositie is dagelijks tussen 10.00-18.00 uur geopend en is gratis toegankelijk.
Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.