aios-h in spe

Welkom op deze informatiepagina voor aios die geselecteerd zijn voor de opleiding, maar nog niet zijn gestart.

Start jij met de opleiding tot huisarts?
We informeren je alvast over een aantal belangrijke zaken.

Algemene informatie

Contact

cbongaerts.jpeg

Claartje Bongaerts | claartje.bongaerts@maastrichtuniversity.nl | T 06 - 3438 1088

Voor de start

  1. Schrijf je tijdig in in het opleidingsregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). De handreiking kan je hierbij helpen.
  2. Je werkgever wordt de Stichting BeroepsOpleiding Huisartsen (SBOH). Op hun website vind je de arbeidsvoorwaarden en je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld een werkgeversverklaring.
  3. Vul de opleidingsovereenkomst in en lever deze z.s.m. in.

Routebeschijvingen naar de twee opleidingslocaties

Kennismakingsbijeenkomst
Om jou in het eerste leerjaar te koppelen aan de juiste huisartsopleider ga je, ca. 3 maanden voorafgaand aan de start van de opleiding, 1-op-1 kennismaken (speeddate) met een aantal opleiders. Bereid je hier op voor met de leerwerkplannen van de opleiders die je vooraf ontvangt en lees: de procedure + de aandachtspunten. Om te kunnen speeddaten hebben we jouw kennismakingsprofiel nodig. Zo kunnen ook de huisartsopleiders zich goed op de bijeenkomst voorbereiden. Hou in je agenda rekening met het afleggen van praktijkbezoeken. Meer informatie over de koppelingsbijeenkomst ontvang je binnenkort.

Introductiedag op het onderwijsinstituut
Tijdens deze dag ga je kennismaken met je mede-aios, je groepsbegeleiders en ook het hoofd van de opleiding. Neem je laptop of tablet mee naar het onderwijs op het instituut, ook op de introductiedag. Voor de SBOH, jullie werkgever, moeten wij bij de start van de opleiding je identiteit controleren. Neem daarom op de introductiedag je paspoort (een rijbewijs geldt niet voor de identificatie) en een goede kopie mee (zowel een kopie van de pagina met je gegevens als van de pagina waar je BSN op staat).

Op de introductiedag geeft de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH) informatie over hun activiteiten en is er ook een instrumentenmarkt.

Hier vind je ruimschoots voor de start de onderwijsplanning van je groep. Handig: maak een snelkoppeling op je smartphone.

Aanwezigheid onderwijs- en praktijkdagen
Verlof neem je in overleg met je opleider en je groepsbegeleiders, rekening houdend met je onderwijsrooster. Voor een aantal onderwijsonderdelen is deelname verplicht, dus noteer alvast deze data in je agenda.

De opleidingspraktijk
Neem tijdig contact op met je opleider om af te spreken hoe laat je de eerste dag in de praktijk wordt verwacht. Deze eerste dag zul je je voornamelijk oriënteren op het reilen en zeilen in de praktijk, kennismaken met de praktijkmedewerkers, de dagindeling van de praktijk en dat soort zaken. Er is een aandachtspuntenlijst. Deze kun je zo nodig raadplegen ten behoeve van de kennismaking op de praktijk.

De praktijk waar je werkzaam bent, is verbonden aan een HuisArtsenPost (HAP). Elke post heeft een korte introductiecursus. De datum en informatie hierover krijg je van de HAP. Op de website van Huisartsopleiding Nederland staat informatie t.a.v. het doen van diensten op de Huisartsenpost: de brochure “Leidraad diensten”. Op de website van de SBOH vind je informatie over de UZI-pas.

E-mail account / Canvas / E-portfolio / Codific
Je krijgt een emailaccount van Maastricht University. Je ontvangt hiervoor inloggegevens, afkomstig van no-reply@maastrichtuniversity.nl. Studeerde je voorheen aan Maastricht University, dan wordt je oude mailadres opnieuw geactiveerd.
Aan dit mailaccount is zowel het E-portfolio als Canvas gekoppeld.

Het E-portfolio is de tool voor persoonlijke professionele ontwikkeling op basis van competenties. Bewaar de berichten die je hierover ontvangt (afkomstig van Beheer Portfolio Artsenopleiding) goed. Aan het begin van de opleiding ontvang je hierover meer informatie. Neem kennis van het Privacy statement E-portfolio.

Voor het onderwijs maken we gebruik van de digitale leeromgeving: Canvas. Om toegang te krijgen klik je op de link in de mails die je ontvangt (van: notifications@instructure.com), of klik op de links bovenaan de startpagina, nadat je bent ingelogd via: https://canvas.maastrichtuniversity.nl.

Voor het vastleggen, delen en evalueren van consulten gebruik je het videoplatform Codific. Na de start van de opleiding ontvang je hierover meer informatie.

Vrijstellingen en het aanvraagformulier
In het kader van de individualisering van je opleiding is het mogelijk om op grond van jouw voorervaring vrijstellingen voor een of meerdere stages in jaar twee aan te vragen. Hiervoor hebben we 'bewijslast' nodig. In de uitvoeringsrichtlijn aanvragen vrijstellingen vind je welke informatie je moet aanleveren.

Als je vrijstelling aanvraagt moet het ondertekende aanvraagformulier uiterlijk aan het einde van de maand dat je start aan de opleiding bij ons ingeleverd zijn. Meer details hierover ontvang je binnenkort.

Adreswijziging
Ga je verhuizen, geef dan je adreswijziging aan ons door, maar ook aan de SBOH.

Interessante links

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.