aios-h in spe

Welkom op deze informatiepagina voor aios die geselecteerd zijn voor de opleiding, maar nog niet zijn gestart.

Start jij met de opleiding tot huisarts?
We informeren je alvast over een aantal belangrijke zaken.

Contact

cbongaerts.jpeg

Voor vragen kun je terecht bij de medewerker studentzaken jaar 1: Claartje Bongaerts
claartje.bongaerts@maastrichtuniversity.nl | T 06 - 3438 1088

Adreswijziging
Ga je verhuizen, geef dan je adreswijziging aan Claartje door, maar ook aan de SBOH.


Voor de start

  1. Schrijf je tijdig in in het opleidingsregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). De handreiking kan je hierbij helpen.
  2. Je werkgever wordt de Stichting BeroepsOpleiding Huisartsen (SBOH). Op hun website vind je de arbeidsvoorwaarden en je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld een werkgeversverklaring.


Speeddate bijeenkomst
Om jou in het eerste leerjaar te koppelen aan de juiste huisartsopleider ga je, ca. 3 maanden voorafgaand aan de start van de opleiding, 1-op-1 kennismaken (speeddate) met een aantal opleiders. Bereid je hier op voor met de leerwerkplannen van de opleiders die je vooraf ontvangt en lees: de procedure + de aandachtspunten. Om te kunnen speeddaten hebben we jouw kennismakingsprofiel nodig. Zo kunnen ook de huisartsopleiders zich goed op de bijeenkomst voorbereiden. Hou in je agenda rekening met het afleggen van praktijkbezoeken.

Vul de opleidingsovereenkomst in en vergeet niet om deze (incl. kopie van je paspoort) in te leveren bij Marleen van de Boogaart.

Routebeschijvingen naar de twee opleidingslocaties


Introductiedag op het onderwijsinstituut
Tijdens deze dag ga je kennismaken met je mede-aios, je groepsbegeleiders en ook het hoofd van de opleiding.
Op de introductiedag geeft de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH) informatie over hun activiteiten en is er ook een instrumentenmarkt. Handig is dit overzicht 'Wat zit er in de dokterstas?'.

Aanwezigheid onderwijs- en praktijkdagen
Verlof neem je in overleg met je opleider en je groepsbegeleiders, rekening houdend met je onderwijsrooster. Voor een aantal onderwijsonderdelen is deelname verplicht, dus noteer alvast deze data in je agenda.


De opleidingspraktijk
Neem tijdig contact op met je opleider om af te spreken hoe laat je de eerste dag in de praktijk wordt verwacht. Er is een aandachtspuntenlijst. Deze kun je zo nodig raadplegen ten behoeve van de kennismaking op de praktijk.

De praktijk waar je werkzaam bent, is verbonden aan een HuisArtsenPost (HAP). Elke post heeft een korte introductiecursus. De datum en informatie hierover krijg je van de HAP. Op de website van Huisartsopleiding Nederland staat informatie t.a.v. het doen van diensten op de Huisartsenpost: de brochure “Leidraad diensten”. Om toegang tot de elektronische patiëntendossiers te kunnen krijgen, heb je een UZI-pas nodig. Op de website van de SBOH vind je hier meer informatie over.

E-mail account / Canvas / E-portfolio / Codific
Je krijgt een emailaccount van Maastricht University. Studeerde je voorheen aan Maastricht University, dan wordt je oude mailadres opnieuw geactiveerd.
Aan dit mailaccount is zowel het E-portfolio als Canvas gekoppeld.

Het E-portfolio is de tool voor persoonlijke professionele ontwikkeling op basis van competenties. Bewaar de berichten die je hierover ontvangt (afkomstig van Beheer Portfolio Artsenopleiding) goed. Aan het begin van de opleiding ontvang je hierover meer informatie. Neem kennis van het Privacy statement E-portfolio.

Voor het onderwijs maken we gebruik van de digitale leeromgeving: Canvas. Via de mail ontvang je inloggegevens.

Voor het vastleggen, delen en evalueren van consulten gebruik je het videoplatform Codific. Na de start van de opleiding ontvang je hierover meer informatie.

Vrijstellingen en het aanvraagformulier
In het kader van de individualisering van je opleiding is het mogelijk om op grond van jouw voorervaring vrijstellingen voor een of meerdere stages in jaar twee aan te vragen. Hiervoor hebben we 'bewijslast' nodig. In de uitvoeringsrichtlijn aanvragen vrijstellingen vind je welke informatie je moet aanleveren.

Als je vrijstelling aanvraagt moet het ondertekende aanvraagformulier uiterlijk aan het einde van de maand dat je start aan de opleiding bij ons ingeleverd zijn.

Algemene informatie

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.