Onze agenda bestaat uit academische en sociale events. Onze mensen zullen geregeld evenementen promoten via onze sociale kanalen.
Een gezellige barbecue waarbij studente en hun buren samenkomen voor een volledig verzorgde maaltijd om elkaar beter te leren kennen.
Om een zo voordelig mogelijke barbecue te organiseren voor jou en je buurtbewoners, wordt er een bedrag vrijgemaakt vanuit Compositum. De kosten bedragen ongeveer €3,25 p.p. voor een volledig verzorgde barbecue, exclusief drank. De barbecue wordt vervolgens bij het studentenhuis geleverd. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen buren op een gezellige manier met elkaar in contact komen.
Met de fietstour van De Normaalste Zaak van Eindhoven ga je in een ochtend langs een dwarsdoorsnede van het Eindhovense tweedehandsaanbod: van kringloopwinkels tot vintageboetiekjes. Ze geven je shoptips en een korte uitleg over de winkels en hun assortiment. Daarna krijg je tijd om zelf rustig rond te kijken.
Dit onderwerp zal de rode draad vormen tijdens de plenaire sessies. Prof. Dr. Tijn Kool (Hoogleraar Passende zorg, Radboud UMC te Nijmegen) zal spreken met als thema: ‘Hoe krijgen we de longzorg passend?’ Verder zullen onder andere Lisette van de Bemt en Boudewijn Dierick proberen een routekaart te geven voor succesvolle implementatie van longzorg in de huisartsenpraktijk.
Dit inspirerende evenement wordt georganiseerd ter ere van de promotie van Lise Buma en brengt zorgprofessionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden samen rondom het thema reablement in de ouderenzorg.
Tijdens het symposium delen diverse inspirerende sprekers hun visie en ervaringen. Het programma richt zich op actuele thema’s binnen reablement en de kracht van samenwerking in de ouderenzorg. Reablement is een vernieuwende benadering binnen de ouderenzorg, gericht op het versterken van de eigen regie en zelfstandigheid van ouderen.
Aansluitend verdedigt Lisa Buma haar proefschrift 'Reablement and the philosophy’s goal. Paving the way for reablement in the Netherlands using global insights'.
Leer meer over, onder andere, 'de acute buik (of niet?)', 'de verwarde patiënt', 'acute duizeligheid' en 'partydrugs'. Toepasbaar in de dagelijkse praktijk én op de huisartsenpost. De organisatie van dit congres is in handen van de KOH (Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg).
Connecting disciplines, building tomorrow's care and public health.
Het geliefde Stadspark wordt weer omgetoverd tot één groot sfeervol openluchtrestaurant tijdens dit reizende en gratis toegankelijke festival.
De Hypotheker-Beekloop is al jaren een klassieker voor de regio Eindhoven. Veel lopers trotseren het terrein van de Grote Beek tijdens deze recreatieve loop. Kies een afstand van 4, 8, 12 of 16 km.
Dit jaar is gekozen voor 'De Eik' als het goede doel. Zij ondersteunen de Hypotheker Beekloop al jaren door het bemensen van de waterpost.
De Eik, centrum voor leven met en na kanker, is dé plek voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, voor hun naasten en nabestaanden. De Eik biedt, buiten de medische zorg om, een moment van rust, een gesprek bij een kop koffie of thee in de gezellige huiskamer, of zo maar even ‘zijn’ in een veilige en ontspannen omgeving.
Tijdens De Nacht van Strijp-S openen ruim twintig culturele instellingen, horecagelegenheden en winkels hun deuren. Van feesten tot vintage shoppen en van leren skaten tot levensgroot Pacman spelen: het kan allemaal.
Huisartsen navigeren dagelijks door een landschap vol verschillende bronnen, meningen en overtuigingen. Op het internet en in de media is voor artsen en patiënten veel informatie beschikbaar, maar niet altijd de juiste. Hoe reageren we op overtuigingen of bronnen van patiënten die niet overeenkomen met onze richtlijnen? En wat doen we wanneer we niet kunnen terugvallen op wetenschappelijk bewijs?
Deze NHG-Wetenschapsdag bieden we een platform voor reflectie, discussie en inspiratie over de basis van ons handelen. Niet alleen in de spreekkamer, maar ook erbuiten. Bijvoorbeeld over onze verantwoordelijkheid als huisartsen en onderzoekers dat onze kennis de maatschappij bereikt en onze verantwoordelijkheid in het medisch debat.
Deze bijzondere dag biedt een unieke kans om samen met cardiologen, huisartsen en andere zorgverleners te wandelen en samen geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+
In dit symposium wordt wetenschappelijk onderzoek, verricht vanuit het Maastricht UMC+, onder de aandacht gebracht