Agenda

Onze agenda bestaat uit een academische agenda (oranje kleur) en een sociale kalender (blauw). Onze mensen zullen geregeld evenementen promoten via onze sociale kanalen.

02 Aug

Naast ruim negentig spectaculaire en nostalgische kermisattracties zijn er gezellige terrassen en live optredens op diverse themapleinen.

22 Aug

't Preuvenemint is het grootste culinaire openlucht festival van de Benelux en vindt komend jaar voor de 41ste keer plaats op 't Vrijthof in Maastricht.

Meer informatie? Zie: https://preuvenemint.nl/

30 Aug

Tijdens het Bruis-festival geniet je van meer dan 30 bands en acts die je absoluut gezien moet hebben, nog voordat ze doorbreken bij het grote publiek. Naast muziek is er een uitgebreide Food & Drinks-lineup met een breed scala aan bieren en culinaire hoogstandjes.

Meer informatie? Zie: https://bruismaastricht.nl/

29 Sep

“Loop met je dokter” is précies wat de naam doet vermoeden: een wandeling van patiënten met hun artsen, familie en vrienden, dit jaar in de omgeving van Reijmerstok in de gemeente Gulpen-Wittem. Deze sponsorwandeltocht organiseren wij samen met artsen, onderzoekers en zorgprofessionals van het Maastricht UMC+, Zuyderland én huisartsen uit de regio. Op die dag ontmoeten patiënten hun artsen eens op een andere, informele manier waarbij de artsen het belang van een gezonde levensstijl laten zien door zelf het goede voorbeeld te geven

Ook mensen die gewoon van wandelen houden - en onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg een warm hart toedragen - zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Immers voorkomen is beter dan genezen en actief bezig zijn met je gezondheid kan daarbij helpen.

Meer informatie? Zie: https://loopmetjedokter.actiehartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/

Thema is: 'Overburg de communicatiekloof’ en is dé mogelijkheid voor arts-assistenten, arts-onderzoekers en semi-artsen om wetenschappelijk onderzoek, verricht vanuit het Maastricht UMC+, onder de aandacht te brengen.

Meer informatie? Zie: https://www.pelerinsymposium.nl/

Dit jaar wordt op 31 oktober 2024 de SANO Wetenschapsdag ‘Veerkracht Verbindt: verbeeld je eigen toekomst in de zorg voor ouderen’ gehouden. De dag zal plaatsvinden in de GAIA Zoo in Kerkrade van 10.00 – 15.00 uur.

Aanmelden kan via deze link.

Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van Gerion

We leven in een boeiende en heel snel evoluerende wereld met een toegenomen mobiliteit van patiënten en zorgverleners. Een wereld waar we samen zorg moeten dragen voor de mens en de natuur. Hoe kunnen we onze zorgverleners het best voorbereiden en levenslang laten meegroeien met de nieuwe evoluties die het zorglandschap drastisch zullen hertekenen? Hoe gaan die zorgverleners in de toekomst samenwerken? Hoe maken we onze opleidingen “future proof”?

Meer inforamtie? Zie: https://nvmo.nl/nvmo_congres