Charlotte

Ik ben geboren en getogen in regio Eindhoven. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vanuit de opleiding heb ik initieel mijn focus gelegd op de orthopedische chirurgie omdat ik gefascineerd was door de anatomie en biomechanica van het menselijk lichaam.

Wie ben ik?

Mijn naam is Charlotte van der Velden. Ik ben geboren en getogen in regio Eindhoven. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vanuit de opleiding heb ik initieel mijn focus gelegd op de orthopedische chirurgie omdat ik gefascineerd was door de anatomie en biomechanica van het menselijk lichaam. In de orthopedie zag ik mogelijkheden om problemen te kunnen herstellen en daardoor de kwaliteit van leven snel in positieve zin te kunnen beïnvloeden. De rijdende trein tot orthopedisch chirurg heb ik tijdens mijn vooropleiding een halt toegeroepen.

Ik miste het om dicht bij de patiënt te staan, stil te kunnen staan bij de persoon achter de klacht en zo de best passende zorg te kunnen leveren. Zo ben ik gaan nadenken welk vak het beste bij mijn idealen paste en kwam uit bij de huisartsgeneeskunde. In het huisartsenvak staat de patiënt centraal. Daarnaast is het vak divers en uitdagend zowel qua patiëntpopulatie, ziektebeelden als handelingen. Er is veel ruimte voor je eigen visie door de kleinschaligheid van een huisartspraktijk. Ook is er ruimte om zelf je werk vorm te geven, zoals het maken van een verdiepingsslag, opleiden en/of het managen van een (eigen) praktijk.

Huisartsgeneeskunde is voor mij het zien van de persoon achter de klacht en samen op zoek gaan naar een passende aanpak.

Charlotte van der Velden

Ik ben geboren en getogen in regio Eindhoven. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vanuit de opleiding heb ik initieel mijn focus gelegd op de orthopedische chirurgie omdat ik gefascineerd was door de anatomie en biomechanica van het menselijk lichaam.

Over de opleiding

De opleiding zelf belicht veel verschillende facetten. Zo ligt de focus niet alleen op de groei van medische kennis en handelen, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. De kleinschalige en gemoedelijke sfeer binnen de huisartsopleiding Maastricht/Eindhoven zorgt ervoor dat je jezelf kan ontwikkelen tot een uitstekende huisarts met een passie voor het vak.

Strijp z klein

Eindhoven volgens Charlotte

Eindhoven is een stad die zich positief blijft ontwikkelen, waarbij het industriële karakter en innovatie op de voorgrond staan. Het barst er van creativiteit, technologie, design en uiteraard gezelligheid. Dit kan je vinden in de drukte van de binnenstad zoals de Markt en het Stratumseind, het industriële Strijp-S en het NRE terrein, maar uiteraard ook in de kleinere hotspots rondom het Wilhelminaplein en de Kleine Berg. Tegenwoordig zijn er ook diverse, leuke, kleinschalige festivals te vinden. Eindhoven is een relatief groene stad, dus je kan gemakkelijk de rust vinden in diverse parken en nabije bosrijke omgeving. Voor mij is Eindhoven niet alleen de plek waarin ik opgegroeid ben, maar het is ook een ideale plek om te leven omdat het kleinschalig aanvoelt en toch alle gemakken heeft van een grote stad. ​

Joost Dormans

Joost Dormans

Coördinator werving aios

043 388 2814

Vragen over de opleiding

Wil je nog meer informatie weten over de huisartsopleiding, vul dan dit formulier in.

Privacyverklaring
Anne

Anne

Mijn naam is Anne Schoonbrood. Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Tijdens mijn keuzecoschappen is mijn interesse ontstaan voor de oudere patiënt.

Lees meer
Jeroen

Jeroen

Made in Maastricht: ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ('gevangenisarts'), ik hou van onderwijs geven aan studenten en aios, maar ik ben zelf ook lifelong learning en volgde recent een nieuwe NHG Kaderopleiding, dit keer over diabetes!

Lees meer