Anne

Mijn naam is Anne Schoonbrood. Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Tijdens mijn keuzecoschappen is mijn interesse ontstaan voor de oudere patiënt.

Wie ben ik?

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt bij de geriatrie. Het werk met ouderen en de problemen op diverse fronten sprak mij aan, maar ik miste het langdurige contact met de patiënt en diens naasten. Na een halfjaar in het ziekenhuis heb ik besloten om de overstap te maken naar het verpleeghuis. Dit bleek een juiste keuze! In het verpleeghuis staat de bewoner en zijn/haar kwaliteit van leven centraal. Om de juiste zorg te bieden, is intensief contact met bewoners en diens naasten noodzakelijk. Na 1.5 jaar werken als anios in het verpleeghuis, ben ik in september 2022 begonnen met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.

Als specialist ouderengeneeskunde is een brede blik noodzakelijk in verband met problemen op meerdere vlakken, bijvoorbeeld somatisch, psychisch en functioneel. Door de complexiteit van problemen is er een nauwe samenwerking met andere disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, psychologie en geestelijke verzorging. Naast de diversiteit aan problemen waar je als specialist ouderengeneeskunde mee te maken krijgt, is er ook de ruimte om met diverse doelgroepen te werken, op verschillende soorten afdelingen: somatiek, psychogeriatrie en geriatrische revalidatie. Daarnaast gaat de SO van de toekomst steeds meer werken in de eerste lijn, bij de oudere patiënt in de thuissituatie.

Over de opleiding

De opleiding is zeer breed, evenals het werk in het praktijk. Er is 1x per week een terugkomdag, waarbij je als aios zelf een groot aandeel hebt in het vorm geven van het onderwijs. De focus ligt niet alleen op uitbreiden van medische kennis, maar ook op zaken als persoonlijke ontwikkeling en communicatie. De opleiding is kleinschalig, waardoor je je als aios snel thuis voelt en je ruimte voelt om vragen te stellen.

Hartendorf 3.jpg

De specialist ouderengeneeskunde kijkt verder dan het somatische probleem en verdiept zich in de gehele mens, waarbij de kwaliteit van leven centraal staat

Anne Schoonbrood

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg. Ik heb geneeskunde gestuurd aan de Universiteit Maastricht. Tijdens mijn keuze-coschappen is mijn interesse ontstaan voor de oudere patiënt.

Waarom Maastricht/Limburg?

Gezien de vergrijzing van de populatie in Limburg en toenemende vraag naar specialisten ouderengeneeskunde in deze regio, heb ik besloten om in deze regio te blijven wonen en werken. Daarnaast heb ik specifiek gekozen voor Maastricht omdat het een jonge en relatief kleinschalige opleiding is.

Mariëlle van der Velden-Daamen

Mariëlle van der Velden-Daamen

Hoofd opleiding Ouderengeneeskunde

043 388 2151

Contact

Voor alle vragen rondom of over de opleiding Ouderengeneeskunde in Maastricht: neem gerust contact op.

Privacyverklaring
Charlotte

Charlotte

Ik ben geboren en getogen in regio Eindhoven. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Vanuit de opleiding heb ik initieel mijn focus gelegd op de orthopedische chirurgie omdat ik gefascineerd was door de anatomie en biomechanica van het menselijk lichaam.

Lees meer
Jeroen

Jeroen

Made in Maastricht: ik ben huisarts en Justitieel Geneeskundige ('gevangenisarts'), ik hou van onderwijs geven aan studenten en aios, maar ik ben zelf ook lifelong learning en volgde recent een nieuwe NHG Kaderopleiding, dit keer over diabetes!

Lees meer