Aangenomen, en nu?

Start jij met de opleiding tot huisarts?
We informeren je alvast over een aantal belangrijke zaken.

Voor de start

  1. Schrijf je tijdig in in het opleidingsregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). De handleiding kan je hierbij helpen. Je kan niet starten met de opleiding als je niet bent ingeschreven bij de RGS!
  2. Je komt in dienst bij de Stichting Beroeps Opleiding Huisartsen (SBOH). De arbeidsvoorwaarden en andere relevante zaken, zoals hoe je een werkgeversverklaring kunt aanvragen, staat op hun website.

Koppelcarrousel

Ca. 3 maanden voorafgaand aan de start van de opleiding vindt de koppelcarrousel plaats. Daar ga je 1-op-1 kennis maken met een aantal huisartsopleiders. Zo kunnen we jou in het eerste leerjaar koppelen aan de juiste opleider. Bereid je hier op voor met de LeerWerkPlannen (LWPs) van de opleiders die je vooraf ontvangt en lees: de procedure + aandachtspunten. Om te kunnen speeddaten hebben we jouw kennismakingsprofiel nodig. Zo kunnen ook de huisartsopleiders zich goed op de bijeenkomst voorbereiden. Hou in je agenda rekening met het afleggen van praktijkbezoeken.

Routebeschrijvingen naar de twee opleidingslocaties

Introductiedag op het onderwijsinstituut

Tijdens deze eerste terugkomdag ga je kennismaken met je mede-aios, je groepsbegeleiders en het hoofd van de opleiding. Ook geeft de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH) die dag informatie over hun activiteiten en is er een instrumentenmarkt.

In het eerste jaar zijn de onderwijsterugkomdagen altijd op de donderdag, van 09.30 - 16.30 uur.

Aanwezigheid onderwijs- en praktijkdagen

Je neemt verlof in overleg met je opleider en je groepsbegeleiders, rekening houdend met je onderwijsrooster. Voor een aantal onderwijsonderdelen is deelname verplicht. Deze data (en andere deadlines) vind je terug op de checklist, dus noteer ze alvast in je agenda.

De opleidingspraktijk

Neem tijdig contact op met je opleider om af te spreken hoe laat je de eerste dag in de praktijk wordt verwacht. Er is een aandachtspuntenlijst die je kunt raadplegen ten behoeve van de kennismaking op de praktijk.

De praktijk waar je werkzaam bent, is verbonden aan een Huisartsenpost (HAP). Informatie over werken op de HAP (startpakket en uitnodiging voor een introductie) ontvang je van de huisartsenpost waar je ingedeeld bent, of via Huisartsopleiding Maastricht.

Op de website van Huisartsopleiding Nederland staat informatie ten aanzien van het doen van diensten op de Huisartsenpost: de brochure “Leidraad diensten”. Je hebt een pas nodig om diensten te doen. Deze UZI-pas kun je hier aanvragen.

Informatiesystemen

Je krijgt een inlog- en emailaccount van Maastricht University. Studeerde je voorheen aan deze universiteit, dan wordt je oude mailadres opnieuw geactiveerd. Om te kunnen inloggen gebruik je de MS Authenticator app.

Voor het onderwijs maken we gebruik van de digitale leeromgeving: Canvas. Via het Maastricht University mailaccount ontvang je de inloggegevens.

Je gebruikt een E-portfolio om feedback te verzamelen, je leerproces te sturen en inzichtelijk te maken. Bewaar de mailberichten die je hierover ontvangt (afkomstig van: Beheer Portfolio Artsenopleiding) goed. Aan het begin van de opleiding ontvang je hierover meer informatie.

Codific is een veilig, online uitwisselingsplatform voor consultopnames. Je kunt via dit platform eenvoudig consultopnames delen en om feedback vragen. Na de start van de opleiding ontvang je hierover meer informatie.

Vrijstellingen en het aanvraagformulier

In het kader van de individualisering van je opleiding is het mogelijk om op grond van jouw voorervaring en daarmee al verworven competenties vrijstellingen voor een of meerdere stages in jaar twee aan te vragen. Hiervoor hebben we 'bewijslast' nodig. In de uitvoeringsrichtlijn aanvragen vrijstellingen vind je welke informatie je moet aanleveren.

Als je vrijstelling aanvraagt, moet het ondertekende aanvraagformulier uiterlijk aan het einde van de maand waarin je start met de opleiding ingeleverd zijn. Meer info: Katrien Boots, stagecoördinator.

Algemene informatie

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij Alexandra van Lieshout. Dat kan via onderstaand formulier, maar je kan ook bellen naar: 06 - 3438 1086

Ga je verhuizen of is er een andere bijzondere situatie, geef dit aan Alexandra door, maar ook aan de SBOH.

Alexandra van Lieshout

Medewerker studentzaken

Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het plaatsen van cookies op uw computer of apparaat.