23 juni 2023

Agenda

Extra informatie

Begindatum en tijd
23 juni 2023 10:00
Einddatum en tijd
7 januari 2024 17:00
Locatie
Maastricht Museum

Entree: Gratis

Een mooi moment om de verborgen verhalen van de Maastrichtse geschiedenis rondom 1673 te vertellen. De tentoonstelling en de bijbehorende publicatie laten zowel de gevestigde als de allernieuwste inzichten zien, in een sleutelmoment in de Europese, Nederlandse en Maastrichtse geschiedenis.

Topstukken 
In de tentoonstelling staat een topstuk – een kaart van Maastricht tijdens de Franse belegering in 1673 - uit de collectie van de universiteitsbibliotheek Leiden centraal. Deze unieke kaart schijnt een nieuw licht op de wijze waarop Lodewijk XIV zijn overwinning na afloop in Parijs inzichtelijk liet maken. Aan de hand van deze kaart belichten ze tevens de persoonlijke verhalen van diverse figuren (waaronder d’Artagnan) van verschillende nationaliteiten die in 1673 actief waren in Maastricht waarbij ze de collecties in het Centre Céramique gebruiken als uitgangspunt om de verhalen te illustreren.

De tentoonstelling is te zien op de derde verdieping van Centre Céramique. 

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Zie ook

Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van Gerion

02 Aug

Naast ruim negentig spectaculaire en nostalgische kermisattracties zijn er gezellige terrassen en live optredens op diverse themapleinen.

Pop in Limburg en L1 slaan de handen ineen en lanceren 'de Week van de Limburgse Popmuziek'. En jij kan meedoen!